Vad händer när färska grönsaker möter en ingrediens med tusenårig tradition? Enkelt, de bildar en härlig doftande och närande medelhavsrätt som man kan njuta av antingen varm eller kall beroende på årstid och på hur du föredrar den.
Ingredienser
- Zucchini 4
- Salladslök 1
- Körsbärstomater 8
- Gurka 1
- Fänkålsknöl 1
- Rädisor 4
- Blandade kryddor, efter behag -
- Förkokt couscous 300 g
- Grönsaksbuljong 500 ml
- Citron 1
- Färsk mynta -
- Extra virgin olivolja 4 teskedar
- Salt en nypa
Steg
1. Koka upp grönsaksbuljongen genom att använda mikrovågsfuktionen i 5 minuter. Töm den förkokta couscousen i en stor skål och häll sedan försiktigt grönsaksbuljongen över för att åtefukta couscousen. Fortsätt tills all vätska har absorberats.
2. Rör försiktigt i blandningen med en gaffel för att lösa upp eventuella klumpar som har formats.
3. Skölj och tärna grönsakerna. Blanda dem med couscousen.
4. Smaksätt blandningen med extra virgin olivolja, hackad mynta, saft från en pressad citron, kryddor efter behag och salt. Servera.